Remontointi

Tietoa osakkaalle: huoneistoremontti tulossa?

Ilmoita korjaustöistä ennakkoon. Uuden asunto-osakeyhtiön mukaisesti osakkaan on ilmoitettava taloyhtiölle remontista aina, kun se voi vaikuttaa talon rakenteisiin tai naapurihuoneistoihin. Ilmoitus on tehtävä kirjallisesti ja ennen remontin aloittamista. Ilmoitukseen pitää myös liittää mukaan tarvittavat selvitykset remontin toimenpiteistä.

Ilmoita:

Täytä lain edellyttämä ilmoitus, verkossa.

 

Osakasmuutostöissä tarkastukset ja valvonta veloitetaan teknisenä isännöintinä: 130,00 euroa/tarkastus.  Osakasmuutostyöt hoitaa ensijaisesti tekninen isännöitsijä Tuomas Kautto.

Täältä näet erillisveloitushinnastomme kokonaisuudessaan.
Osakasmuutostyöt, tarkastukset ja valvonta,
veloitetaan teknisenä isännöintinä
130,00 euroa/tarkastus
Pyydäthän kustannusarvion, mikäli osakasmuutostyöt edellyttävät usean tarkastuskäynnin – tai mikäli esimerkiksi alkuperäinen muutostyösuunnitelma muuttuu / laajenee työn ollessa jo käynnissä.
Mikäli osakasmuutostyö on erittäin laaja, tai aikataulu kiireinen – voit kysyä valvontatoimeksiannon suorittamista esimerkiksi Raksystems Anticimex -yritykseltä: heidän palvelukuvauksen ja hinnaston löydät täältä.
Missä tapauksissa ilmoitus tehdään?

Aina, kun remonttityöt voivat vaikuttaa kiinteistön rakenteisiin tai yhtiön tai toisen osakkeenomistajan kunnossapitovastuulla oleviin asioihin :

 • jos remontti vaikuttaa sellaisiin kiinteistön, rakennuksen tai huoneiston osiin, jotka ovat yhtiön vastuulla
 • jos remontti vaikuttaa sellaisiin kiinteistön, rakennuksen tai huoneiston osiin, jotka ovat toisen osakkeenomistajan vastuulla
 • jos remontti vaikuttaa yhtiön tai toisen osakkeenomistajan osakehuoneiston käyttämiseen.
Mitkä remontit pitää ilmoittaa?
 • Ilmoita aina esimerkiksi kylpyhuone- tai keittiöremontista, samoin jos vaihdat esim. hanoja tai wc-istuimen
 • Remontti, jolla voi olla vaikutusta lämmitysjärjestelmään, vedenjakeluun, sähköihin, viemäröintiin, ilmastointiin tai akustiikkaan (esim. seinien siirtäminen).
 • Lattiaremontti, jos sillä voi olla vaikutusta esim. äänieristykseen (muovimatto vaihdetaan parkettiin) ja sitä kautta naapurihuoneistoon.
 • Muutokset kantaviin väliseiniin, jos muutokset voivat vaikuttaa rakenteeseen, kuten kantavuuteen tai eristävyyteen.
 • Jos olet epävarma kuuluuko remontista ilmoittaa, kysy isännöintiyrityksestä ennen remontin aloittamista, onko suunniteltu remontti sellainen, joka vaatii ilmoituksen.
Mitä remontteja ei tarvitse ilmoittaa?

Pieniä pintaremontteja, kuten:

 • tapetointi ja maalaus
 • taulujen, lamppujen, koukkujen ja hyllyjen kiinnittäminen
 • eteisen, olohuoneen, makuuhuoneen, työhuoneen ja muun kuivatilan kaappien rakentaminen, asentaminen ja poistaminen, jos muutos ei vaikuta ilmanvaihtoon (eli peitä ilmastointikanavaa)
 • pesukoneen tai astianpesukoneen asentaminen, kun vesi-, viemäri- ja sähköliitännät ovat olemassa
Milloin pitää ilmoittaa?

Ennen remontin aloittamista ja hyvissä ajoin, jotta ilmoitus ehditään käsitellä. Selvitä myös toteuttajalta arvioitu aikataulu, vaikka se alussa olisikin hyvin karkea arvio.

Muista, että remontin saa aloittaa vasta, kun taloyhtiö on antanut siihen luvan.

Voit tehdä ilmoituksen jo perustiedoilla, ja täydentää ilmoitusta myöhemmin – tällöin varmistat, että ilmoitus ehditään käsittelemään tarvittavalla laajuudella.

Kenelle ilmoitetaan?

Isännöintiyritykseen.

Huom!  

Muista myös, että remontista ja erityisesti remontin äänihaitoista on ilmoitettava talon muille asukkaille esimerkiksi rappukäytävän ilmoitustaululla. Lisäksi on muistettava, että remontista syntyneitä jätteitä EI saa viedä taloyhtiön jäteastiaan.

Taloyhtiön yleiset tilat, mm. porraskäytävä tai hissi, tulee suojata esimerkiksi mahdollisen purkujätteen tai tavarankuljetuksen johdosta.

Vinkki  

Rakennuspiirustuksia Helsingin kaupungin rakennusvalvontaviraston arkistosta:

Palvelu sisältää Helsingin / Espoon kaupungin rakennusvalvontaviraston arkistoon tallennetut rakennuspiirustukset. Tällaisia ovat esimerkiksi pääpiirustukset eli arkkitehtipiirustukset, erityissuunnitelmat eli työ-, rakenne-, ilmanvaihto-, vesi- ja viemäröintipiirustukset selvityksineen.

Print