Vikailmoitus

Vinkki  

Voit tehdä vikailmoituksen 24 h vuorokaudessa huoltoyhtiön päivystysnumeroon. Päivystysnumero löytyy talosi ilmoitustaululta. Se kannattaa merkitä myös itsellesi muistiin.

 

Huoltoyhtiö hoitaa ovenavaukset talonkirjaan merkityille henkilöille. Huoltoyhtiöt laskuttavat ovenavauksesta suoraan asukasta – yleensä käteisellä. Oven avauksen mahdollistamiseksi tulee asukkaan huolehtia siitä, että huoltoyhtiöllä on kaikki tarvittavat avaimet huoneistoon. Joskus huoneistoon joudutaan myös menemään yllättäen, esimerkiksi vesivahinkotilanteessa. Isännöitsijätoimistomme ei pääsääntöisesti säilytä asuntojen avaimia vaan niistä huolehtiminen kuuluu yleensä huoltoyhtiölle.

 

Tärkeää!  

Jos on sattunut vahinko – saat avun huoltoyhtiön kautta.

Ilmoitathan vahingosta isännöitsijätoimistoon seuraavana mahdollisena arkipäivänä. Vaikka korjaus olisikin jo hoitunut tai työn alla, on isännöitsijän syytä tietää asiasta ja kuulla asukasta esimerkiksi tarvittavia vahinkoilmoituksia varten.

Koti-irtaimistoa varten kannattaa jokaisella ehdottomasti olla kotivakuutus. Jos vuokraat huoneistoasi, kannattaa kotivakuutus asettaa vuokrausehdoksi. Kiinteistövakuutus ei korvaa asukkaan irtaimistolle tapahtuneita vahinkoja, eikä esimerkiksi sijaisasuntoa.

 

Pohjola Vakuutus Oy: vesivahinko asunto-osakeyhtiössä – mitä korvauksia voin saada?

Osakehuoneistossa Pohjola Vakuutus Oy:n kotivakuutus korvaa koti-irtaimistolle aiheutuneet vahingot. Lisäksi on mahdollista saada korvausta sijaisasunnon vuokra- ja muuttokuluista. Koti-irtaimiston vakuutuksesta ei korvata talon rakenteille aiheutuneita vahinkoja, koska taloyhtiön asiana on vakuuttaa rakennus.

Toimi näin – varmistat sujuvan korvauskäsittelyn

 

Tärkeää!  

KIIREELLISESSÄ HÄDÄSSÄ – SOITA HÄTÄNUMEROON 112

 

 

Näin soitat hätäpuhelun

 

ODOTA, ETTÄ HÄTÄNUMERO VASTAA.

Jos hätänumero on hetkellisesti ruuhkautunut – älä sulje puhelinta! Kuulet nauhoitteen, jossa kehotetaan odottamaan hetki linjalla. Hätäpuheluihin vastataan mahdollisimman nopeasti ja aina soittamisjärjestyksessä.

SOITA HÄTÄPUHELU ITSE, JOS VOIT.
Tärkeää on, että hätäpuhelun soittaisi hän, jota asia koskee. Hänellä on sellaisia tietoja, joita päivystäjä tarvitsee määritellessään mitä apua hän paikalle lähettää. Välikäsien kautta tuleva puhelu voi viivästyttää avun paikalle tuloa.

KERRO, MITÄ ON TAPAHTUNUT.
Hätäkeskuspäivystäjä kysyy soittajalta tietoja tapahtuneesta, jotta hän osaa tarvittaessa lähettää juuri siihen tilanteeseen oikean avun.

 

PELASTUSLAITOS, HELSINKI  Agricolankatu 15 00530 Helsinki PL 112, 00099 Helsingin kaupunki 09 310 1651