Näin asennat palovaroittimen

TIEDOTE

7.12.2016
Lue Pihaparlamentin blogi, koskien palovaroittimen asennusta.

Syksy on vaihtumassa talveen ja mm. kynttilöitä ryhdytään sytyttämään.

Oletko muistanut vaihtaa varoittimen pariston riittävän usein?

Palovaroittimet ovat huoneiston haltijan eli asukkaan vastuulla. Hänen tehtävänään on huolehtia, että palovaroitin on toimintakunnossa. Palovaroittimen toimintakyky testataan painamalla testinappia kerran kuukaudessa ja aina, kun on oltu pidempään poissa kotoa. Asukas vastaa myös palovaroittimen pariston vaihdosta.


Tiesitkö, että palovaroitin täytyy testata kerran kuussa? Tarkista Kotitalo-videosta, mitä kaikkea pitää muistaa palovaroittimen asentamisessa.

Palovaroitin havaitsee savun nopeasti – myös asukkaiden nukkuessa – ja päästää kovan hälytysäänen. Näin jää aikaa pelastautumiseen.

Asukas vastaa palovaroittimen pariston vaihdosta. Myös taloyhtiö voi huolehtia paristojen vaihdosta, mikäli niin sovitaan. Hyvä paristonvaihtopäivä on kerran vuodessa, esimerkiksi hätänumeropäivänä 11.2. Markkinoilla on myös 10 vuotta kestäviä paristoja.

Suomessa säästyy vuosittain kymmenien ihmisten henki palovaroittimien ansiosta. Yksi varoitin maksaa vain noin 10 euroa, ja taloyhtiön yhteisostona ne saa vieläkin edullisemmin.

Palovaroittimet sijoitetaan sellaiseen paikkaan, että hälytysääni varmasti herättää nukkujan. Suositeltavaa on asentaa palovaroitin jokaiseen makuuhuoneeseen ja eteiseen sekä lähelle paikkoja, missä palo voi saada alkunsa. Keittiöön ei varoitinta suositella, sillä käry ja höyry aiheuttavat herkästi turhia hälytyksiä.

Palovaroittimet ovat huoneiston haltijan eli asukkaan vastuulla. Hänen tehtävänään on huolehtia, että palovaroitin on toimintakunnossa. Palovaroittimen toimintakyky testataan painamalla testinappia kerran kuukaudessa ja aina, kun on oltu pidempään poissa kotoa.

Tarkempia tietoja paloturvallisuuden parantamisesta Isännöintiliiton julkaisemassa Kunnossapitovastuu -oppaassa. Tiedustelut ja tilaukset osoitteesta tilaukset@isannointiliitto.fi

 

Lue koko Isännöintiliiton blogi: Näin asennat palovaroittimen

Julkaistu 4., julkaissut