Isännöimämme kohde sai hienon tunnustuksen putkiremontin päätteeksi

TIEDOTE

22.11.2013
Isännöimämme kohde sai hienon tunnustuksen putkiremontin päätteeksi.
Vuoden putkiremonttikilpailu 2013 -voittajaksi nousi kovatasoisessa kilpailussa Helsingin Munkkiniemessä sijaitseva, vuonna 1971 valmistunut As Oy Perustie 36-40. – Hanke toteutettiin poikkeuksellisen tehokkaasti tavoitehintaisena projektinjohtourakkana. Mallia on aiemmin käytetty pääasiassa uudisrakentamisessa, kertoi kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Juhani Siikala palkitsemistilaisuudessa Kiinteistömessuilla 13.11.2013.

Putkiremonttikilpailussa jaettiin siihen osallistuneiden hankkeiden kovan tason vuoksi vain ensimmäinen palkinto. Tasaväkisten kilpailuehdotusten vuoksi toista palkintoa eikä kunniamainintaa voitu jakaa.

 


As Oy Perustie 36-40 on kolmirappuinen, kaksi asuinkerrosta ja 13 huoneistoa käsittävä taloyhtiö. Rakennuksen huoneistoala on 1.305,50 m2 ja tilavuus 7.000 m3.

Taloyhtiön kolmihenkinen hallitus kilpailutti hankkeen niin sanottuna perinteisenä kokonaisurakkana, jonka jälkeen isännöitsijä ja hallitus tutkivat mahdollisuuden toteuttaa saneeraus taloyhtiöiden korjaushankkeisiin tuotteistetulla projektinjohtourakkamallilla. Taloyhtiö päätti toteuttaa hankkeen rohkeasti uudella tavalla, missä korjausrakentamiselle tyypillisiä riskejä ei hinnoitella ennalta urakkaan vaan ne aktualisoituvat maksettavaksi vain toteutuessaan.

Laatua kustannustehokkaasti

As Oy Perustie 36-40:n urakka sisälsi vesi- ja viemärijohtojen sekä sähkö- ja teleasennusten uusimisen perinteisellä tavalla sisältäen kaikkien märkätilojen peruskorjauksen. Tavoitehintaisen projektinjohtourakan toteutti Talon Tekniikka Oy.

-Tavoitehintainen projektinjohtourakka osoittautui kiinnostavaksi vaihtoehdoksi, koska hinta-arvio oli 10 prosenttia edullisempi kuin halvin perinteisen kokonaisurakasta saatu tarjous. Lisäksi taloyhtiö näki kustannussäästönä mahdollisen tavoitehinnan alittamisen. Mahdollinen hinnan alituksesta syntyvä säästö sovittiin jaettavan puoliksi taloyhtiön ja urakoitsijan kesken, valotti As Oy Perustie 36-40 hallituksen puheenjohtaja Paavo Marttila.

Taloyhtiö toteutti urakan rohkeasti, vaikka korjaushankkeille tyypillisiä riskejä ei hinnoiteltu urakkaan sisältyviksi. Hankkeen viestintä hoidettiin ainutlaatuisesti taloinfo.com-palvelulla, kuudella eri sähköisellä kanavalla: tekstiviestein, sähköpostitse, sähköisellä ilmoitustaululla porraskäytävissä, facebook-tilin kautta, osakkaiden www-sivulla ja Itellan automaattipostituksella.

Tavoitehintainen projektinjohtourakka osoittautui erittäin menestyksekkääksi ja kustannustehokkaaksi vaihtoehdoksi. Tavoitehinta alitettiin 14 prosentilla. Summalla rahoitettiin laadunparannukset kuten saunaosaston peruskorjaus suunniteltua korkealuokkaisemmaksi, koko urakan valvontakustannukset ja suurin osa lisätöistä.

Kilpailutoimikunnan puheenjohtajana toimi RI, ekonomi Juhani Siikala (AKHA ry) ja jäseninä vaikuttivat rakennusneuvos, AKHA ry:n puheenjohtaja Ben Grass, kehityspäällikkö Jari Virta (Kiinteistöliitto), neuvontainsinööri Jaakko Laksola (Kiinteistöliitto Uusimaa), päätoimittaja Asko Sirkiä (Kiinteistölehti) ja viestintäpäällikkö Marjukka Vainio (Kiinteistöliitto).

Lisätietoja:

Kilpailutoimikunta, puheenjohtaja Juhani Siikala puh. 0400 585102 ja sihteeri Marjukka Vainio puh. 050 347 6233.

As Oy Perustie 36-40:n hallitus, puheenjohtaja Paavo Marttila puh. 040 7322 777, hallituksen jäsen Johanna Hirn puh. 050 5747 467.

Urakoitsija Projektipalvelu Talon Tekniikka Oy, toimitusjohtaja Sampo Kautto, puh. 040 5353 601.

Isännöitsijä, Isännöinti-Ura Oy Oy, Juha Urasto, puh. 0500 312 242.

Taloyhtiön valvoja Misor Rakenne Oy, toimitusjohtaja Mika Linninen puh. 050 5462 470.

Viestintä Taloinfo.com, toimitusjohtaja Heikki Niskanen puh. 050 4360 660.