Sakko uhkaa lumitöissä laiskottelevaa taloyhtiötä HS 28.11.2012

Tiedote

29.12.2012

Helsingin poliisi valmistautuu sakottamaan taloyhtiöitä tekemättömistä lumitöistä. Kantakaupungissa taloyhtiö on velvollinen auraamaan ja hiekottamaan kiinteistön kohdalla olevan jalkakäytävän ja pysäkin sekä poistamaan lumivallit. Osa kiinteistöistä on jättänyt talvityöt tekemättä.

”Täytyy olla joku sanktio, että homma toimii”, sanoo rakennus- ja ympäristöasioista vastaava apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri.


Tulevaisuudessa kaikki Helsingin jalkakäytävät siirtyvätkin kaupungin vastuulle. Kantakaupungin jalankulkuväylien hoitovastuu siiryyy vaiheittain vuoteen 2020 mennessä.

Vaikka poliisi voi sakottaa taloyhtiötä, jalkakäytäviä valvoo edelleen ensisijaisesti kaupunki. Ensimmäisenä taloyhtiötä patistaa töihin rakennusvirasto. Jos kaupungin viesti ei tehoa, rakennusvirasto pyytää apuun poliisin. Poliisi soittaa kiinteistön yhteyshenkilölle ja antaa oman kehotuksensa. Jos jalkakäytävä on senkin jälkeen asiattomassa kunnossa, kaupunki tekee tarvittavan työn taloyhtiön piikkiin ja poliisi antaa sakon.

Vastuu jalkakäytävien hoidon valvonnasta siirtyi rakennusvalvontavirastolta rakennusvirastolle viime vuodenvaihteessa. Saurin mukaan kovempien keinojen käyttöönotto liittyy vastuuviraston vaihdokseen.

 

Julkaistu 28, julkaissut Helsingin Sanomat