Huh hellettä – ilmalämpöpumpun asentaminen

Tiedote

29.7.2012

Isännöintiliitto : Osakkeenomistajan kodissa lämpötila nousee helteellä lähes tukaliin lukemiin. Osakas haluaisi helpottaa hellettä ilmalämpöpumpulla, mutta on kuitenkin epäileväinen, saako ilmalämpöpumpun asentaa kerrostaloon.

Ilmalämpöpumppu on mahdollista asentaa kerros- ja rivitaloon, mutta siihen tarvitaan aina lupa taloyhtiöltä. Lupa tarvitaan, koska osa ilmalämpöpumpun asennuksesta tehdään huoneiston ulkopuolella.

Ilmalämpöpumpusta remontti-ilmoitus

  • Osakkeenomistajan on haettava lupa taloyhtiöltä ennen ilmalämpöpumpun asentamista. Käytännössä isännöintiyritys käsittelee remontti-ilmoituksen ja päättää yhdessä taloyhtiön hallituksen kanssa, myönnetäänkö lupa ja kuka suorittaa asennuksen valvonnan. Ilmalämpöpumpun asennuksen yhteydessä on tarpeellista selvittää, onko pumppu liian äänekäs asennettavaksi parvekkeelle.
  • Osakkeenomistaja sopiii taloyhtiön kanssa, että ilmalämpöpumpun huolto ja kunnossapito ovat osakkeenomistajan vastuulla. Yhtiöjärjestykseen on myös hyvä kirjata, että vastuu kunnossapidosta kuuluu osakkaalle. Yhtiökokous päättää yhtiöjärjestyksen muuttamisesta.

 

Lue koko Isännöintiliiton blogi: Huh hellettä

Julkaistu , julkaissut