Pihaparlamentti – Paloturvallisuus rappukäytävässä

Tiedote

26.6.2012

Isännöintiliiton julkaisema blogi:

Paloturvallisuuden takia rappukäytävässä ei saa säilyttää juuri mitään. Pelastuslain mukaan kalusteet, kukkaruukut, huoneistokohtaiset kynnysmatot ja lastenrattaat pitää siirtää muualle.

 

Esimerkiksi lastenrattaat voivat vaaratilanteessa olla poistumisen esteenä ja palaessaan ne tuottavat myrkyllisiä kaasuja. Rattaita saa säilyttää erillisessä lastenrattaille tarkoitetussa huoneessa tai pyöräkellarissa. Jos vaunuille ei ole varastoa, pitää miettiä, missä rattaita on paras pitää – autossa vai kotona sisällä?

Rapussa ei saa olla mitään muutakaan, mikä voisi levittää paloa tai olla poistumisen esteenä. Käytävät on pidettävä tyhjinä. Henkilökohtaiset kynnysmatot pitää myös ottaa rappukäytävän puolelta pois, sillä niihin voi liukastua, jos joutuu poistumaan nopeasti.

Ovikransseja saa sen sijaan jokaisen onneksi vielä pitää koristamassa ulko-ovea.

 

Pihaparlamentti on Isännöintiliiton julkaisema blogi. Pihaparlamentti kokoontuu pohtimaan taloyhtiöiden laki- ja järjestysasioita.