Pelastussuunnitelman päivittäminen

Tiedote

28.6.2012

Isännöintiliitto : Pelastussuunnitelma laaditaan taloyhtiön ja asukkaiden tarpeisiin. Suunnitelman tarkoituksena on parantaa arjen turvallisuutta ja helpottaa riskien arvioimista. Hyvin johdetussa yhtiössä on varauduttu yllätyksiin ja suunniteltu, miten tieto kulkee asukkaille poikkeustilanteissa.

Muista!

  • Pelastussuunnitelma on laadittava asuinrakennuksiin, joissa on vähintään kolme huoneistoa.
  • Pelastussuunnitelma on laadittava kesäkuun 2012 loppuun mennessä, jos taloyhtiöllä ei ole sitä ennen ollut.
  • Pelastussuunnitelma pitää päivittää uuden lain mukaiseksi kesäkuun 2013 loppuun mennessä.

 

Pelastussuunnitelman tarkoitus on kartoittaa ja minimoida riskit kotitalossa. Ennakointi voi säästää ihmishenkiä. Pelastussuunnitelmassa arvioidaan, miten todellisessa vaaratilanteessa toimitaan: mitä asukkaan pitää tehdä, jos kotitalossa on pitkä sähkökatkos, joku liukastuu ja loukkaa itsensä pihalla, naapurissa on tulipalo tai vesiputki on katkennut, eikä taloon tule vettä.

 

Sisäasiainministeriö on laatinut ohjeistuksen, joka auttaa taloyhtiön hallitusta laatimaan pelastussuunnitelman yhdessä isännöitsijän ja asukkaiden kanssa.

Sisäasianministeriön ohje pelastussuunnitelman laatimiseksi (pdf)