Pihaparlamentti-blogissa pohditaan parvekegrillaamista

Tiedote

8.6.2012

Pihaparlamentti-blogissa pohditaan parvekegrillaamista.

Pihaparlamentti on Isännöintiliiton julkaisema blogi. Pihaparlamentti kokoontuu pohtimaan taloyhtiöiden laki- ja järjestysasioita. Pihaparlamentti tarjoaa kiinnostavia juttuja ja uusia näkökulmia sujuvaan arkeen. Blogin kirjoittaja on Isännöintiliiton arvostettu lakiasiantuntija, OTM Marina Furuhjelm.

 

Asunto-osakeyhtiölain mukaan parveke kuuluu osakkeenomistajan hallintaan, ja hän saa tehdä parvekkeellaan lähes kaikkea sitä, mitä asunnossaankin. Taloyhtiön järjestyssääntöjen pitäisi olla linjassa lainsäädännön kanssa, eikä taloyhtiön kannata kieltää sellaista, mikä kuuluu normaaliin asumiseen ja elämiseen.

Lain mukaan grillaaminen on siis sallittua, joten taloyhtiökään ei voi sitä kieltää. Mikäli taloyhtiön järjestyssäännöt kieltäisivät grillaamisen parvekkeella, ei yhtiö käytännössä pystyisi puuttumaan siihen mitenkään. Grillaaminen ei esimerkiksi ole tarpeeksi painava syy varoitukselle tai huoneiston hallintaanottamiselle.